Caravaggio recept dana
POTAŽ OD ŠARGAREPE I ĐUMBIRA

Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 crveni luk
- 3 čena belog luka
- 1 kesa rendane šargarepe
- 3cm korena đumbira
- 1 kašika jabukovog sirćeta ili sveže ceđenog soka od narandže
- 3-4 šolje bujona od povrća ili vode
- prstohvat himalajske soli
- 1 šaka svežeg peršunovog lišća
- sok od pola limuna
- so i biber (po ukusu)
Način pripreme:
U šerpi, na malo ulja, prodinstajte iseckan luk tako da postane staklast. Dodajte beli luk i šargarepu pa nastavite sa dinstanjem. Ubacite mleveni đumbir, jabukovo sirce i buljon (ili vodu), smanjite vatru i kuvajte dok šargarepa u potpunosti ne omekša. Skinite sa ringle, pa pomoću ručnog (stopnog) blendera ispasirajte povrće tako da tekstura bude kremasta. Dodajte začine i limunov sok.
Servirajte vruće uz dodatak crnog mlevenog bibera ili tucane paprike, po želji.