Caravaggio recept dana

POTAŽ OD ŠARGAREPE I ĐUMBIRA

Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 crveni luk
  • 3 čena belog luka
  • 1 kesa rendane šargarepe
  • 3cm korena đumbira
  • 1 kašika jabukovog sirćeta ili sveže ceđenog soka od narandže
  • 3-4 šolje bujona od povrća ili vode
  • prstohvat himalajske soli
  • 1 šaka svežeg peršunovog lišća
  • sok od pola limuna
  • so i biber (po ukusu)

Način pripreme:

U šerpi, na malo ulja, prodinstajte iseckan luk tako da postane staklast. Dodajte beli luk i šargarepu pa nastavite sa dinstanjem. Ubacite mleveni đumbir, jabukovo sirce i buljon (ili vodu), smanjite vatru i kuvajte dok šargarepa u potpunosti ne omekša. Skinite sa ringle, pa pomoću ručnog (stopnog) blendera ispasirajte povrće tako da tekstura bude kremasta. Dodajte začine i limunov sok.
Servirajte vruće uz dodatak crnog mlevenog bibera ili tucane paprike, po želji.