Caravaggio recept dana
POTAŽ OD ŠARGAREPE I ĐUMBIRA
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjr-bSFVbFR1RAh7m1tbsZrY_vYt7P1pGKm6DSLNYEr2N7VB-TuDOnoRFQoB84_YQRLP-2Az8vxYB2A3KyCNuBS7NWVtUM2mUYGAobci-V5sICsrJOkk9Z1_JcxUWQkHZKVT6qUrGJk0ngCalKOPT2iPx5OZbKknlA1ye9ZZeWme58U8DXaD79qOrgPXag/w400-h266/potaz_od_sargarepe_i_djumbira%20copy.webp)
Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 crveni luk
- 3 čena belog luka
- 1 kesa rendane šargarepe
- 3cm korena đumbira
- 1 kašika jabukovog sirćeta ili sveže ceđenog soka od narandže
- 3-4 šolje bujona od povrća ili vode
- prstohvat himalajske soli
- 1 šaka svežeg peršunovog lišća
- sok od pola limuna
- so i biber (po ukusu)
Način pripreme:
U šerpi, na malo ulja, prodinstajte iseckan luk tako da postane staklast. Dodajte beli luk i šargarepu pa nastavite sa dinstanjem. Ubacite mleveni đumbir, jabukovo sirce i buljon (ili vodu), smanjite vatru i kuvajte dok šargarepa u potpunosti ne omekša. Skinite sa ringle, pa pomoću ručnog (stopnog) blendera ispasirajte povrće tako da tekstura bude kremasta. Dodajte začine i limunov sok.
Servirajte vruće uz dodatak crnog mlevenog bibera ili tucane paprike, po želji.